szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A Főgáz óraleolvasói és a szerelői sohasem vesznek át készpénzt az ügyfelektől – hívták fel a fogyasztók figyelmét szerdán.

Több visszaélés történt az utóbbi időben a Főgáz nevében, magukat a társaság dolgozóinak kiadó csalók károsítottak meg embereket.

Az egyik módszer az, hogy a csaló megpróbál bejutni a fogyasztó lakásába, azzal a mesével: szén-monoxid-érzékelőt akar felszerelni. Más esetben a Főgázra hivatkozva csengetnek be idős emberekhez kisebb falvakban, és megkísérlik egy összegben beszedni a vélt díjhátralékot. A csalók sosem viselték a Főgáz arcképes igazolványát – tették hozzá.

A Főgáz Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy nem végeztet szén-monoxid- vagy füstérzékelő-felszerelést, illetve nem szed be díjhátralékot személyes megbízottak útján. Személyes megkeresések esetén a Főgáz mindig előzetesen értesíti az érintett felhasználókat annak időpontjáról.

A társaság azt is közölte, hogy alkalmazottai és megbízottjai külön kérés nélkül kötelesek felmutatni arcképes igazolványukat. Ha ez elmaradna, a fogyasztók mindig igazoltassák a dolgozót – tanácsolták.

A gázmérőt leolvasó, vagy szerelési munkákat végző alkalmazottaknak nincs felhatalmazásuk arra, hogy készpénzt vegyenek át az ügyfelektől, a Főgáz sosem végeztet ugyanis a helyszínen, készpénzben fizetendő munkát – hangsúlyozták.

Azt kérték a fogyasztóktól: ha valami gyanúsat észlelnek, jelentsék be a társaság ügyfélszolgálatán, az ingyenesen hívható 06-40-474-474-es telefonszámon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
22 év börtönt kapott a teherautós, aki halálra gázolt négy rendőrt Ausztráliában

22 év börtönt kapott a teherautós, aki halálra gázolt négy rendőrt Ausztráliában

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó