szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Roszatom vállalatcsoportba tartozó ASZE mérnöki vállalat (a tender kiírója) azért törölte a pályázatot, mert egyes internetes oldalakon nem tudta közzétenni a felhívást. Márpedig ezt az európai szabályok ilyen esetekben kötelezővé teszik. A hiba elhárításán dolgoznak, a tender hamarosan újra megjelenik.

A hvg.hu információi szerint a magyar megrendelővel szembeni kötelezettségének és a nemzetközi előírásoknak eleget téve a tender kiírójának (jelen esetben a Roszatom vállalatcsoportba tartozó ASZE mérnöki vállalatnak) közzé kell tennie a Paks II. beruházással kapcsolatos közbeszerezési eljárásokra vonatkozó információkat az Európai Bizottság által meghatározott európai internetes oldalakon.
 
A Paksi Atomerőmű 5-ös és 6-os blokkjának turbinagépház fő- és segédberendezéseinek beszerzésére vonatkozó felhívás közzétételekor szenbesült az ASZE azzal, hogy egyes internetes oldalak nem készültek fel arra, hogy közöljék a felhívást a megkövetelt formátumban.
 
Tekintettel arra, hogy a beszerzési dokumentációt egyidejűleg kell elhelyezni az összes, az Európai Bizottság által megjelölt internetes oldalon, jelenleg dolgoznak a probléma megoldásán. Ez a magyarázata annak, amit a hvg.hu is megírt, vagyis hogy a tendert törölt státuszúként jelölték meg a Roszatom internetes oldalán.
 
A probléma rendezése után a tenderdokumentáció felkerül az érintett oldalakra. A potenciális beszállítók számára a dokumentáció leadásának határidejét módosítják a közzététel új dátumának megfelelően. A megjelenéstől számítva 35 nap áll majd rendelkezésükre a leadásig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját

Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat