szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudják elvégezni a szükséges fejlesztéseket, mert a Junior Zrt. a menzákra koncentrál.

A Gyorskocsi utcabeli legendás retro Pajtás Étterem hétfőn tett közzé egy bejegyzést a Facebookon, miszerint az étterem a vezetőségi döntés értelmében június 30-án nyit ki utoljára.

Kedden az üzemeltető Junior Zrt. közleményt adott ki a bezárás okairól, amelyben azt írják, alapos megfontolás után zárják be az egységet, az intézmény ugyanis több évtizedes működés után műszaki és gasztronómiai megújításra is szorul.

A Pajtás az elmúlt évek során egyre gyengébb eredménnyel működött, így kényszerű, de észszerű döntés született

– írják a közleményben, amelyben hozzáteszik, hogy a Junior Zrt. vezetése nehéz szívvel döntött a Pajtás Étterem bezárása mellett, de a vállalat pedig elsősorban közétkeztetéssel, menzák kiszolgálásával foglalkozik, a kiskereskedelmi vendéglátáshoz tartozó étterem nem illeszkedik a fő tevékenységéhez.

Mint írják, a majd 300 dolgozót foglalkoztató és naponta 40 000 adag ételt előállító cég vezetésének elsődleges feladata, hogy a nagyközönséget kiszolgáló közétkeztetést hosszú távon, gazdaságosan működtesse, a kiskereskedelmi vendéglátás fejlesztése pedig egyelőre nem egyeztethető össze ezzel, ezért tartják szükségszerű és felelős lépésnek az étterem bezárásáét.

Viszont nincs még veszve minden, lehet, hogy a Pajtást valaki újranyitja majd, ugyanis hozzáteszik: "a cégcsoport minden munkatársa köszöni a vendégek eddigi hűségét és szeretetét és reméli, hogy a közeljövőben akad majd olyan eltökélt üzemeltető, aki a Pajtás Étterem szellemiségét megtartva, az elengedhetetlen felújítás után ismét megnyitja a vendéglőt".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban

Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

370 lóerős lett a Cupra Formentor

370 lóerős lett a Cupra Formentor