szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 53 éves Jeff Bezost és cégét nem lehet megállítani.

Új név került a leggazdagabb üzletemberek listájának élére: Jeff Bezosé. Az Amazon alapítójának vagyona a csütörtöki árfolyamok alapján 200 millió dollárral haladja meg a szinte örökös első helyezett, Bill Gates Microsoft-alapító 90 milliárd dollárját - derül ki a Forbes frissülő adatbázisából.

Az előretörést – amihez az kellett, hogy Bezos ma 920 millió dollárral lett gazdagabb – betudhatnánk az Amazon legfrissebb gyorsjelentésének, ám azt csak tőzsdezárás után teszi közzé az internetes kereskedelmi cég. Elég volt az elemzők prognózisa is: a Bloomberg által megkérdezdett szakértők átlagosan 22 százalékos profitnövekedést várnak éves szinten. Az Amazon részvényeinek árfolyama 1,3 százalékkal nőtt a New York-i tőzsdén, ez Bezos vagyonán is ennyit dobott.

Az Amazon előretöréséről ebben a cikkben írtunk bővebben: Garázscégként indult, 15 millióról 136 milliárd dollárra nőtt a bevétele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat

Használt cipőket is árulni fog a Nike

Használt cipőket is árulni fog a Nike