szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már javában bontják a budapesti vizes világbajnokságra épült Duna Aréna mobillelátóját, aminek egy része a korábbi ígéretekkel ellentétben hulladékfeldolgozóba került.

A Zoom.hu arról ír, hogy a lelátóról lebontott ideiglenes szerkezet fémelemeit szombaton az Inter-Metal csepeli telephelyére szállították. A lap úgy tudja, más részek ahhoz a német céghez kerülnek majd vissza, amelytől bérbe vették őket.

Pedig az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások kormánybiztosa számtalanszor elmondta – az építkezés ideje alatt, legutóbb pedig világbajnokság végén is –, hogy a visszabontott szerkezet száz százalékát újra felhasználják. A Magyar Időkben augusztus 1-jén megjelent interjúban egészen pontosan így fogalmazott: "Az ideiglenes szerkezetekből semmi nem megy kárba, százszázalékos újrafelhasználást terveztünk: az elemeket a Hungexpo területére visszük, ahol P+R parkolóház épül a segítségükkel."

A Duna Arénát eredetileg 6 ezer férőhelyesre tervezték – ez elég lesz a későbbi, budapesti rendezésű úszóversenyekhez is –, csak a vizes világbajnokság miatt volt szükség 12 ezer ülésre. A létesítménynek ezt a részét már csak azért is vissza kell bontani, mert azt eleve nem akarták fűthetővé tenni.

A lap az ügyre vonatkozó kérdéseivel megkereste az uszodát építtető Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t.

(Kapcsolt képünk a Duna Aréna építésekor készült.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bűnösnek mondták ki Derek Chauvint George Floyd halála ügyében

Bűnösnek mondták ki Derek Chauvint George Floyd halála ügyében

Gombából készít cipőt az Adidas

Gombából készít cipőt az Adidas

Milyen feltételek mellett lehet most hitelt felvenni?

Milyen feltételek mellett lehet most hitelt felvenni?