szerző:
hvg.hu

Már javában bontják a budapesti vizes világbajnokságra épült Duna Aréna mobillelátóját, aminek egy része a korábbi ígéretekkel ellentétben hulladékfeldolgozóba került.

A Zoom.hu arról ír, hogy a lelátóról lebontott ideiglenes szerkezet fémelemeit szombaton az Inter-Metal csepeli telephelyére szállították. A lap úgy tudja, más részek ahhoz a német céghez kerülnek majd vissza, amelytől bérbe vették őket.

Pedig az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások kormánybiztosa számtalanszor elmondta – az építkezés ideje alatt, legutóbb pedig világbajnokság végén is –, hogy a visszabontott szerkezet száz százalékát újra felhasználják. A Magyar Időkben augusztus 1-jén megjelent interjúban egészen pontosan így fogalmazott: "Az ideiglenes szerkezetekből semmi nem megy kárba, százszázalékos újrafelhasználást terveztünk: az elemeket a Hungexpo területére visszük, ahol P+R parkolóház épül a segítségükkel."

A Duna Arénát eredetileg 6 ezer férőhelyesre tervezték – ez elég lesz a későbbi, budapesti rendezésű úszóversenyekhez is –, csak a vizes világbajnokság miatt volt szükség 12 ezer ülésre. A létesítménynek ezt a részét már csak azért is vissza kell bontani, mert azt eleve nem akarták fűthetővé tenni.

A lap az ügyre vonatkozó kérdéseivel megkereste az uszodát építtető Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t.

(Kapcsolt képünk a Duna Aréna építésekor készült.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!