szerző:
hvg.hu

Nyáron egyszer már bezárták, de azóta újabb lehúzások történtek.

Bár a rendőrségi videófelvételekből számunkra nem volt egyértelmű, a Zoom.hu szerint a turisták becsapása és kifosztása miatt csütörtökön lekapcsolt Váci utcai társaság ugyanazt a pubot üzemeltette, amelyben júniusban egyszer már volt rendőrségi razzia, és akkor be is zárták a helyet.

A júniusi történetről itt olvashat:

Itt meg részletesen arról, hogy a csalók és konzumnőik milyen módszerekkel dolgoztak:

Huszonkilenc konzumnővel dolgozott a turistákat pofátlanul átverő Váci utcai pub

A térfigyelő kamerák felvételei segítségével térképezte fel a rendőrség a csalókkal együttműködő nőket. Azt is leírták, hogy milyen trükkökkel maximálták a kicsalt pénzt a sörözőben.

A Zoom tehát azt írja, hogy a csütörtöki razzia ugyanúgy a belvárosi Váci utca 11/a szám alatt volt, ahogyan a júniusi, itt üzemel a Central Cellar Pub nevű hely, amely elsősorban a kapu fölötti nagy Pub feliratról ismerhető fel. Ez már azért is döbbenetes, mert a csaló vendéglátóhelyről már a júniusi razziát megelőzően évekkel rejtett kamerás riportfilmet forgatott egy holland televízió, közismert volt, hogy milyen üzelmek folynak ott.

A lap szerint azt nem tudni, jelenleg ki üzemelteti a helyet, azt azonban igen, hogy a korábbi üzemeltető cég, Central-Cellar Bt. ellen már 2015 szeptemberében fizetésképtelenségi eljárás indult és megkezdődött a felszámolása, 2017. június 9-én – két nappal a nyári razzia előtt – pedig törölték a cégjegyzékből. Azt is leírják, hogy a Bt. 2009-től gyakorlatilag minden évben tartozott az APEH-nak és az Artisjusnak is, utolsó mérlegüket 2012-ben adták be, akkor 17,2 millió bevételük volt, végül 4,5 millió veszteséggel zártak.

A Zoom.hu most a belvárosi önkormányzathoz fordult, hogy megtudja, hogyan üzemelhetett zavartalanul a többszöri razzia ellenére Budapest turistaközpontjában a lehúzós pub, mi lesz a sorsa a szórakozóhelynek és kaptak-e már korábban is panaszt a helyre. Választ még nem kapott a híroldal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!