szerző:
hvg.hu

Több ellenzéki politikus is arra panaszkodik, hogy gyakorlatilag nem engedik hirdetni őket.

Sorra szembesülnek az ellenzéki pártok azzal, hogy hiába kezdődik szombaton a választási kampány, az óriásplakátok tulajdonosai közül vannak, akik egyszerűen nem engedik őket hirdetni – írta a Magyar Nemzet. A lapnak több ellenzéki politikus is azt mondta: vagy azt állítják a plakáttulajdonosok, hogy már le vannak foglalva a felületek, vagy általánosságban közlik, hogy nem fognak politikai hirdetéseknek teret adni.

Több ellenzéki párt tájékoztatása szerint az is előfordult, hogy már lényegében megtörtént a szóbeli megállapodás, írásban mégis elutasító választ kaptak.

Azt a múlt héten írta meg a hvg.hu, hogy az ellenzéki pártok kampányfőnökei egy médiaügynökségtől visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot kaptak. Ha nem élnek vele, csak nagyon korlátozottan tudják hirdetni magukat óriásplakátokon a választás előtt. A kültéri reklámhordozókra specializálódott Odex olyan mennyiségben és annyira hosszú időre foglalta le a felületeket, hogy a piac kétharmadát uralja. Az Odex tulajdonosa egy olyan vállalatcsoport, amelynek egyes cégeiben már Andy Vajna és Mészáros Lőrinc is tulajdonos.

Gőgös Zoltán azóta be is jelentette, hogy az MSZP nem vásárol plakáthelyeket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brexit: már csak az ír-északír határkérdésre nincs válasz?

Brexit: már csak az ír-északír határkérdésre nincs válasz?

Nagy László visszatér, ha bajba kerül a válogatott

Nagy László visszatér, ha bajba kerül a válogatott

Gyulladásveszély miatt 1,6 millió BMW-t hívnak vissza ellenőrzésre

Gyulladásveszély miatt 1,6 millió BMW-t hívnak vissza ellenőrzésre

Ez csak az lehet, rendszerellenes provokáció

Ez csak az lehet, rendszerellenes provokáció

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

Az ukránok többsége már elengedte a Krím félszigetet

Az ukránok többsége már elengedte a Krím félszigetet