szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A személyzet létszáma 13-ról 6-ra csökkent az egyik kínai étteremben egy újítás bevezetése után.

Kiszolgáló személyzet nélküli éttermet nyitott egy híres kínai étteremlánc a kelet-kínai Csöcsiang tartomány fővárosában, Hangcsouban.

A 97 éves múltra visszatekintő Vufangcsaj elsősorban levelekbe tekert ragadós rizsgombócairól híres.

A cég az Alibaba internetes kiskereskedelmi portál Koupej nevű szolgáltatásával együttműködve indította el az első kiszolgáló személyzet nélküli éttermét.

A vendégek sorban állás nélkül, önkiszolgáló gépeknél, vagy az okostelefonjukkal egy kódot beolvasva tudják megrendelni az ételeket, amelyeket azután ételszekrényekből tudnak átvenni. A 24 órás nyitvatartással működő étteremben nagyjából három percet kell várni egy-egy fogásra és a vendégek napi ajánlatok közül is válogathatnak.

Az étterem forgalma 40 százalékkal nőtt az elmúlt hónapban. "A bérköltség ezzel szemben csökkent" – mondta Vang Sujing, az étterem vezetője, hozzátéve, hogy a személyzet létszáma a korábbi 13-ról 6-ra csökkent.

Az étteremről itt láthatóak fotók.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!