szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tequilától és a Tesla "csődjétől" beájulva dől modelljüknek Musk, aki a humorosnak szánt képet egy tweetfolyamban küldte ki április elsején. A hatás nem maradt el, a részvények ugyanis zuhanni kezdtek.

Tegnap 5,16 százalékot estek a Tesla részvényei, melyben a balul elsült poén mellett az is közrejátszhatott, hogy kiszivárgott Musk egy memója, mely szerint nem fogják tudni teljesíteni az első negyedévre kitűzött gyártási és eladási célokat – írta a Business Insider.

A Tesla komoly problémákkal küzd: a Moody’s leminősítette az adósságukat, a National Transportation Safety Board vizsgálatot folytat ellenük a március közepén automata üzemmódban betontömbnek csapodó és a sofőt halálát okozó baleset ügyében, ráadásul 123 ezer S-modellt hívtak vissza szervizelni, ugyanis ki kell cserélni a szervókormányok csavarjait.

A Tesla igazgatótanácsa viszont március végén újra bizalmat szavazott Musknak azzal, hogy kiosztották neki a világtörténelem legnagyobb fizetését egy 2,6 milliárdos részvényopció formájában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kigyulladt egy kétszintes ház Budán

Kigyulladt egy kétszintes ház Budán

Egy hónapig se látogatni, se elhagyni a gyerekotthonokat nem lehet

Egy hónapig se látogatni, se elhagyni a gyerekotthonokat nem lehet

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni