szerző:
hvg.hu

Így májustól összesen négy desztináció lesz közvetlenül elérhető Ferihegyről az USA-ban.

Tavaly nyáron jelentette be az American Airlines, hogy idén május és október között új, napi járatot indít Philadelphia és Budapest között. Akkor azt írtuk, hogy az útvonalon – a magyar főváros és a légitársaság legnagyobb központja között – Boeing 767-300-as gépek közlekednek majd.

A friss közlés szerint az első járat május 7-én reggel érkezik Budapestre, az eseményen pedig a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter is beszédet mond majd, akárcsak David Kostelancik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője.

Ugyancsak május elejétől kezdi szállítani az utasokat a LOT lengyel légitársaság Boeing 787-es Dreamlinere hetente négyszer New Yorkba, kétszer pedig Chicagóba.

Ezzel a következő hónaptól négy észak-amerikai célállomás válik elérhetővé a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről – az Air Canada torontói desztinációjával együtt –, amire nem volt még példa a magyar légi szállítás történetében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!