szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Washingtonban képzelem el az életemet, és nem tudom, hogy egyáltalán visszatérek-e még az üzleti életbe- közölte a sajtóval az amerikai elnök lánya, aki egyébként férjével együtt Donald Trump főtanácsadója is a Fehér Házban.

Emiatt sok támadás érte Ivanka Trumpot mondván, üzleti érdekeit segíti elő hivatalos állami szerepvállalása. Erre a Fehér Ház válasza az volt, hogy Ivanka nem irányítja a 2014-ben megalapított divatcéget amióta a Fehér Házban főtanácsadó a papa mellett. Ezen kívül nem is kap fizetést a tanácsadásért...

A saját nevével fémjelzett divatüzlet viszont szépen hozott a konyhára, tavaly 5 millió dollárnál is többet kapott Ivanka Trump, mint tulajdonos. Ez persze tavaly volt, amikor Trump megválasztása megnövelte az érdeklődést. A bolt azóta nem megy valami fényesen: 45%-kal csökkent idén az internetes eladások értéke - jelezte a Rakunen Intelligence. Ez csak azért van, mert az elnökválasztás után a csúcsra futott az érdeklődés. A visszaesés természetes - vágott vissza a cég. Amelynek 18 vezető munkatársát Ivanka Trump meghívta a Trump toronyba. Az NBC televízió beszámolója szerint ott közölte velük, vége a dalnak.

 Ivanka végképp a politikát választotta. Ez persze egyáltalán nem jelent nagy lemondást. Férjével együtt több mint 82 millió dollárt kerestek tavaly. Jared Kushner is főtanácsadó. Ő a Közel-Keleten képviseli apósát. Az ortodox zsidó családból származó Kushner azért is fontos Trump számára, mert az Egyesült Államokban élő zsidó közösség nagyon fontos választói csoport. Kushner családja Lengyelországból menekült el a holokauszt után. Éppúgy ingatlan vállalkozói família, mint a Trump család. Jared Kushner kissé gazdagabb, mint neje. A Washington Post becslése szerint a magánvagyona valahol 179 és 735 millió dollár között lehet. Ehhez képest Ivanka le van maradva, mert ugyancsak a Washington Post szerint neki csak 55-75 millió dollárja van. Sokaknak csípi a szemét az Egyesült Államokban az elnök lányának és vejének gyors gazdagodása. Tudják ezt a Fehér Házban is. Ezért Ivanka Trump és Jared Kushner közös adóbevallását akkor ismertették a sajtóval amikor az lázban égett Trump és Kim Dzsong Un szingapúri találkozása miatt. A média kezelésében abszolút profizmust mutat a Trump csapat. A papa be is jelentette: nyolc évet akar tölteni a Fehér Házban.

És ki lesz az utóda? A Trump család reményei szerint Ivanka. Az elnök lánya és veje állítólag paktumot kötött egymással : enyém a politika, tied a biznisz. A tervek szerint Ivanka Trump lenne az Egyesült Államok első elnökasszonya. Ezért is mondott búcsút a divatüzletnek Ivanka Trump, aki megerősítette,a jövőjét Washingtonban képzeli el. Azt egyelőre nem közölte, hogy milyen minőségben.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Vállalkozás

Ivanka Trump Kínában termeltet „amerikait”

„Vegyél Amerikában gyártott termékeket, alkalmazz amerikai munkaerőt!” – üzente beiktatási beszédében Donald Trump a fogyasztóknak és a vállalkozóknak. Egyszóval valamennyi honfitársának. De miközben ezek a szavak elhangzottak, 50 tonnányi divatcikk hajózott Kínából amerikai kikötők felé.

Koronavírus: meghalt a harmadik fertőzött Olaszországban

Koronavírus: meghalt a harmadik fertőzött Olaszországban

Papíron már 283 milliárd forintot ér az egyesült "Matolcsy-alapítvány"

Papíron már 283 milliárd forintot ér az egyesült "Matolcsy-alapítvány"

Lezártak több olasz várost a koronavírus miatt

Lezártak több olasz várost a koronavírus miatt