szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lehúzza a rolót az amerikai elnök lányának divatcége. Az ok: Washington.

Az amerikai elnök lánya a Fehér Házban betöltött vezető tanácsadói munkája miatt jó ideje hanyagolni kényszerült divatcégét, az elmúlt időszakban szinte nem is nézett felé, így csupán idő kérdése volt, mikor dönt úgy, hogy lehúzza a rolót. Most megtörtént.

A 2014-es alapítású, Ivanka Trump nevét viselő ruhadarabok gyártásával foglalkozó cég befejezi a termelést, mert alapítója washingtoni munkájára kíván koncentrálni. Bár a bezárásról szóló közlemény erről nem említést, a döntésnek alighanem az elnök lányát ért vádaknak is köze van: a céget több alkalommal is támadták az amerikai elnökválasztás során. Sokan azon élcelődtek, hogy a termékeket Kínában gyártják, és az állítólagos rossz munkakörülmények (például ki nem fizetett túlórák) miatt is többször került a figyelem középpontjába.

A közlemény arról sem tesz említést, milyen gazdasági teljesítményre volt képes a márka, csupán azt hangsúlyozzák, hogy a gyártás leállításával kapcsolatos döntés egy az egyben Ivanka Trumpé.

(BBC)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Újabb olvasnivalók a hvg.hu-n: itt vannak a blogok

Újabb olvasnivalók a hvg.hu-n: itt vannak a blogok

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét