szerző:
hvg.hu

A részvények árazásán is meglátszódhat.

A pénteki tőzsdenyitás előtt tette közzé negyedéves számait a Twitter. A vállalat pénzügyi mutatói közül az egy részvényre jutó eredmény a várakozásknak megfelelően 17 cent volt, a bevétel pedig még meg is haladta a konszenzust. A Twitter 711 millió dolláros árbevételt könyvelhetett el, szemben a várt 696 millióval. A nagy probléma, hogy az aktív felhasználók száma 1 százalékkal csökkent és ezúttal 335 millió lett. Ez pedig a befektetők számára azért jelent komoly problémát: a cég részvényei már 20 százalékot veszítettek értékükből. 

Érdekesség, hogy az idei jelentési szezonban egy másik felkapott vállalat, a Netflix is csalódást okozott, így könnyen lehet, hogy igaza lesz azoknak a szakértőknek, akik azt jósolták, hogy az utóbbi időben több történelmi rekordot megdöntő technológiai index, a Nasdaq Composite mutató komolyabb korrekciót szenvedhet el. Közben a világ legnagyobb tőzsdei értékvesztését produkálta a Facebook is: 33 ezer milliárd forintot veszített. Az ámokfutás a mai kereskedésben nem folytatódott: a Facebook részvényei 1 százalékos pluszban állnak a nyitáshoz képest.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!