szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lázár János beújított a Batidai Vadászkastélyban, egyik barátja ment, jött helyette kettő is. Az egyikük a hátrányos helyzetűeknek munkát ígérő, balhés szociális szövetkezetben volt vezető pozícióban.

A hátrányos helyzetűeknek munkát ígérő és nekik később bért nem fizető Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet vezetői között ismerhettük már Bada Jánost, aki május óta hódmezővásárhelyi Batidai Vadászkastélyt működtető zrt. tagja lett. 

Bada Lázár János korábbi kancelláriaminiszter évfolyamtársa volt a vásárhelyi Bethlen-gimnáziumban. Később kalandos utat járt be. Az Átlátszó fedezte fel az Ügyvédvilág honlapja róla szóló bejegyzését, amely szerint „kormányzati informatikával, a közszolgáltatási rendszerek szabályozásával, azok megreformálásának jogszabályi hátterével foglalkozik. A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakértői testületének tagja, a jogszabályok meghozatala előtt gyakran kérik ki véleményét.” Az oknyomozó portál összeszedte 2015-ös cikkében Bada kapcsolatait: volt svájci cég magyarországi kézbesítési megbízottja, és az emlegetett botrányba keveredett, több száz hátrányos helyzetű embert megkárosító giga szociális szövetkezet tagja is. Most beült a Batidai Vadászkastélyba.

A kastélyt működtető cégben korábban Kulik Jenő is helyet kapott egy helyi vendéglátós és egy másik vásárhelyi vállalkozó mellett. Kulik is Lázár bizalmasabb köréhez tartozott, számos megbízást teljesített a Miniszterelnökség számára. Ő most már nincs a cégvezetők között, helyette azonban bekerült az igazgatóságba két új tag. Az egyik szintén egy vásárhelyi vállalkozó, míg a másik Bada János.

Áprilisban ebben a cégben tulajdonrészt vásárolt Lázár János is, aki hónapokon keresztül visszautasította, hogy bármi köze is lenne a több százmillió forintot érő vadászházhoz, bár újságírók kiderítették, hogy az impozáns épület körüli földek lényegében az akkor még kancelláriaminiszter családjának tulajdonában voltak. Végül a választások után mégis beszállt az üzletbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Betartottak a polgármesternek a Fidesz és a Mi Hazánk jászberényi képviselői

Betartottak a polgármesternek a Fidesz és a Mi Hazánk jászberényi képviselői

Putyin vigyáz Belaruszra, de nagy árat fizettet Lukasenkával

Putyin vigyáz Belaruszra, de nagy árat fizettet Lukasenkával

Lezárult egy korszak: nem gyártja többé a Nintendo a 3DS konzolokat

Lezárult egy korszak: nem gyártja többé a Nintendo a 3DS konzolokat