szerző:
hvg.hu

A cég átlagosan 23 perccel indul később a menetrendben meghatározotthoz képest.

A Nagy-Britanniát érintő repülőjáratok pontosságát vizsgálta nemrég egy vizsgálat. Az eredmény azt mutatja, hogy a szigetországban a magyar gyökerű Wizz Air szerepelt a legrosszabbul: a járatok átlagosan 23 perccel később indultak a menetrendben feltüntetett időpontnál – írja a Guardian.

A Wizz Air szerint ugyanakkor csak helyi problémáról van szó: néhány, Nagy-Britanniában egyedülálló körülmény vezetett ilyen rossz eredményre. A légitársaság szóvivője a repülőtéri infrastruktúrát, a légtér zsúfoltságát és a szokatlanul kemény teleket hozta fel indokként, szerinte ugyanis a Wizz Air más országokban sokkal jobban teljesített.

A 44 vizsgált légitársaság közül a Scandinavian Airlines volt a legpontosabb, ezt követte a Norvegian Air Shuttle majd a Vueling Airlines.

A gépek indulása ugyanakkor nem feltétlenül befolyásolja azt, hogy a járat pontosan érkezik-e meg a célállomásra: a menetrendeknél ugyanis a légitársaságok ráhagyással dolgoznak, így ha a gép késve indul, de időben megérkezik, akkor tulajdonképpen az utasnak nincs oka panaszkodni.

A Wizz Air az utóbbi hetekben a magyar utazóközönséget is többször cserben hagyta: volt, hogy egyszerűen Londonban felejtette az utasokat, de előfordult olyan is, hogy a járatok többórás késéssel indultak. A Kormányhivatal a múlt héten bejelentette. hogy eljárást indít a légitársaság ellen, úgy ahogy korábban a Ryanair esetében is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!