Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A zömében megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Szefo Zrt. lehet az egyik varroda, ahol Mészáros Lőrinc új sportmárkáját gyárthatják. Az állami cégnél évek óta dolgoznak a nanoezüsttel kezelt alapanyagokkal. A cég egyelőre kivár, nem beszél a 2rule-ról.

Egy hete adott interjút az Origónak Kővári Ágnes, a Magyar Sportszergyártó Zrt. vezérigazgatója, ebből kiderült, hogy öt varrodában fogják az új sportmárkát, a 2Rule mezeket gyártani. Kővári arról is beszélt, hogy a gyártók közül az egyik egy szegedi üzem, ahol különleges technológiát is alkalmaznak. Információink szerint a vállalkozás a Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt., amely százszázalékos állami tulajdonú, és közel ezer főt foglalkoztatnak több telephelyükön. Az alkalmazottak csaknem hetven százaléka megváltozott munkaképességű, így jelentős állami támogatást kap a társaság.

Az idén benyújtott beszámolójukból kiderül, hogy míg 2013-ban 516 millió forint volt a költségvetési támogatásuk, addig 2017-ben már 739 millió forint szerepel ezen a soron. Az állami cég tavaly együttműködési megállapodást írt alá a Szeged-Csanádi Egyházmegyével, amely szerint 110 millió forint kölcsönt kapott a Szefo Zrt. hátrányos helyzetűek foglalkoztatására.

A Szefo Zrt. főként exportra gyárt kötöttáru-termékeket, árbevételük évek óta nyolcszáz millió és egymilliárd forint között mozog. A cégtől nem áll annyira távol a sportruha, igaz, inkább „amatőröknek” gyártották a Paul&Shark márkát bérmunkában.

Az új technológiát, amelyre Kővári utalhatott, már évekkel ezelőtt szabadalmaztatta az állami cég. A szegedi Tudományegyetemen fejlesztették ki a nanoezüsttel kezelt anyagot, amely az izzadság és más baktériumok elszaporodásának az ellenszere.

Megkerestük Kiss Sándort, az állami cég vezérigazgatóját, aki egyelőre korainak vélte, hogy tájékoztatást adjon, mivel szerinte a már szerződött megrendeléseiken túli többletmunkát legfeljebb kapacitásuk bővítése után tudják teljesíteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!