szerző:
hvg.hu

Ehhez képest csekély büntetést kaptak.

Az ellenőrzött cégek háromnegyedénél talált munkavédelmi hiányosságokat a hatóság. A napi.hu azt írja, 7098 céget vizsgáltak, közülük 5305-nél volt valamilyen szabálytalanság, azaz négyből három vállalatnál találtak a dolgozók egészségét veszélyeztető hibát.

Tipikus problémák:

  • munkavédelmi ismeretek hiánya,
  • nem megfelelő munkaeszközök,
  • a magasban végzett munkáknál nincs vagy nem megfelelő a leesés elleni védelem.

Idén, az első félévben 35 halálos munkahelyi baleset történt.

A döntéseknek mindössze 2,5 százaléka vont maga után – figyelmeztetést követően – pénzbeli szankciót. Az idei első félévben

  • munkavédelmi bírságot 52 millió 962 ezer 400 forint,
  • közigazgatási bírságot 1 millió 358 ezer forint, 
  • eljárási bírságot 1 millió 870 ezer forint értékben szabtak ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!