szerző:
hvg.hu

Ha nem akarnak rosszul járni, gyártsák termékeit az Egyesült Államokban - üzente az amerikai elnök.

A Google-lel való összetűzését követően az Apple-nek is egyértelmű fenyegetést küldött Donald Trump amerikai elnök, igaz, most egész más témában.

A The Guardian szerint az Apple ugyanis  enyhítést kért a kormányzattól, mert a Kína elleni újabb védővámok a vállalat több termékének, köztük az Apple Watch árszabására is komoly hatással lehetnek, amely így valószínűleg drágábban lenne kapható.

Trump az Air Force One fedélzetéről nyilatkozott, azt mondta, kész védővámokat kivetni további 267 milliárd dollárnyi kínai árura, és mivel sok tech-céghez hasonlóan az Apple is Kínában gyártja termékeit, a lépés egyben újabb hadüzenet az elektronikai vállalatok számára.

Az amerikai elnök persze most is biztosította nagyvonalúságáról az érintetteket: az Apple-nek azt üzente Twitter-csatornáján, hogy gyártsák az Egyesült Államokban a termékeit, mert úgy mentesülhetnek a szigorítástól.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!