szerző:
hvg.hu

Eddig nem érkezett feljelentés, de egy MSZP-s képviselő most rákérdezett, az ügyészség pedig intézkedik.

Még a nyáron derült ki, hogy Magyarországon csomagolt gyorsfagyasztott zöldségek okoztak Európa-szerte több megbetegedést és összesen kilenc halálesetet is, a fertőzés – amit a Listeria monocytogenes nevű baktériumnak egy erőteljes változata okozott – eredetének vizsgálata pedig a gyártó Greenyard vállalat bajai üzeméhez vezetett vissza.

Bár a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint a bajai üzem nem hibázott, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó rákérdezett az ügyészségnél, hogy nyomoznak-e az ügyben, ha már kilenc ember belehalt a fertőzésbe.

Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli válaszában azt írta, az ügyészséghez eddig nem érkezett feljelentés a Greenyard Frozen Hungary Kft.-nél történt baktériumfertőzés miatt, de Bangóné érdeklődését most annak tekintik, ezért továbbítják az ügyet a Bács-Kiskun Megyei Főügyészséghez.

Ilyenkor az ügyészség a rendőrségnek továbbítja az ügyet nyomozásra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!