szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A svájci központú Met Holding került a kormányfő közelébe.

Orbán Viktor közelébe került Európa egyik feltörekvő gázkereskedelmi cége, a svájci központú Met Holding. A Met tulajdonában lévő Tigáz Zrt. egyik igazgatósági tagja a jelenleg is fideszes országgyűlési képviselő, Koncz Ferenc felesége, Konczné Kondás Tünde. Konczné a Tigáz szürke pénzügyi irányítójából néhány hónap alatt került olyan cégek vezető testületeibe, amelyek körül igazán pezseg az élet: például a 2Rule mezeket gyártó Magyar Sportmárka Zrt.-nek a felügyelőbizottságába is ott van.

Konczné elsőként tavasszal Mészáros Lőrinc két vállalkozásában tűnt fel, ezután lett igazgatósági tag a Tigáznál. A helyzetet ismerők szerint kinevezésekor nem az számított, hogy nagy-e rá a kabát vagy sem, hanem az, hogy a személye – miként fogalmaztak – NER-kompatibilis-e.

Nem egyedül Konczné Kondás Tünde az, akinek a korábbi pozíciója nem indokolta a kiemelését: kakukktojás a felügyelőbizottság két tagja is: Bártfai Béla és Gál Miklós. Bártfai Béla Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter férje, Gál Miklós pedig ezer szállal kötődik Mészáros Lőrinc birodalmához, részben a takarékszövetkezeti hálózaton, részben pedig a Status Capitalon keresztül.

További részletek az e heti HVG-ben.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!