szerző:
hvg.hu

Kiderült, mit valósítanak meg a múlt héten bejelentett beruházásból.

Az Airportal.hu birtokába került egy tervrajz, amelyből kiderül, mit szeretne megvalósítani a múlt héten bejelentett 225 milliárd forintos beruházásból a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője. A Budapest Airport belső lapjában megjelent fotón a végleges formaterv ugyan még nem látszik, de az már kivehető, hogy mit hova terveznek.

A vasúti megálló a terv szerint nem a parkolóház alatt, hanem a hosszú távú parkoló mellett, a föld alatt lenne, innen pedig a parkolóház és a szálloda között megépülő függőfolyosó vezet majd az új terminál épületébe, illetve a már meglévő 2B épületbe.

©

A tervekből az is kiderül, hogy az A oldalon bővül a SkyCourt melletti épület. Emellett eltűnik a könnyű szerkezetes kiszolgálóépület, helyét pedig egy új, a B termináléhoz hasonló móló váltja fel, az új, 3-as terminálon pedig két egymással párhuzamos új móló épül dupla gurulóúttal. Az Airportal információi szerint a 2A-ról ebbe az épületbe költözik az utasfelvételi csarnok, és az utasbiztonsági ellenőrzés is.

Bár a terveken külön nem jelölik, de látszik, hogy a 2A terminál előtt, az Alfa gurulóúttal párhuzamosan megnagyobbítják a forgalmi előteret, és új gurulóutat alakítanak ki.

A jelmagyarázat szerint a repülőtéri vasúti megálló, illetve a múlt héten tendereztetett körforgalom kiviteli tervei már hatósági jóváhagyási szakaszban vannak, az új terminál és a 2A bővítése még tervezési fázisban van.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Itt az újabb ferihegyi rekord

Ismét csúcsot döntött az utasforgalom a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: tavaly 14,9 millióan használták a légikikötőt. A repülőtér üzemeltetője 225 milliárd forintos fejlesztést is bejelentett.

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Mi zajlik a Bermuda-háromszögben? Íme a legracionálisabb magyarázatok

Mi zajlik a Bermuda-háromszögben? Íme a legracionálisabb magyarázatok

Babos-siker, Fucsovics-búcsú Melbourne-ben

Babos-siker, Fucsovics-búcsú Melbourne-ben

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

Akit a szesztilalom tett az alvilág császárává: 120 éve született Al Capone

Akit a szesztilalom tett az alvilág császárává: 120 éve született Al Capone

Csavarni egyet a popzenén – NYPE-klippremier

Csavarni egyet a popzenén – NYPE-klippremier