szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mészáros Lőrinc üzleti köre tovább növelte tulajdonrészét a pénzintézetben.

Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László részére értékesítette a BanKonzult Kft. a hasonló nevű zrt.-ben levő 100 százalékos tulajdonrészét Szemerey Tamás – derül ki az MKB Bank közleményéből. A pénzintézet azért számolt be a tranzakcióról, mivel az érintett tulajdonrész az MKB Bank Zrt.-ben közvetetten fennálló 32,9 százalékos részesedés (amely egyébként a luxemburgi-szingapúri bejegyzésű Blue Robin Investment S.C.A. közvetlen tulajdonában van).

A tranzakció után a BanKonzult Kft. közvetett részesedése megszűnik a bankban. Matolcsy György rokona, az NHB Bank-tulajdonos Szemerey Tamás tavaly júliusban vásárolta meg Balog Ádám vezérigazgató tulajdonrészét a bankban. Balog az MTI-nek akkor úgy nyilatkozott, az, hogy korábban tulajdont szerzett az MKB-ban, illetve hogy akkor ezt a tulajdonrészét eladta, egy előre megtervezett folyamat része.

A bankban jelenleg 35 százalékos tulajdonrésze van a Mészáros Lőrinchez köthető Metis Magántőkealapnak, a felcsúti milliárdos további 13,6 százalékot birtokol a feleségével közös Rkofin Kft.-n keresztül is az MKB-ban. Tulajdonosi köre a mostani tranzakció után már több mint 81 százalék felett rendelkezik a pénzintézetben, amely idén várhatóan tőzsdére kerül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elnézést kér az operatív törzs, eltévesztették egy elhunyt nemét

Elnézést kér az operatív törzs, eltévesztették egy elhunyt nemét

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

A rendőrök beárazták a magyarországi szabálytalankodásokat

A rendőrök beárazták a magyarországi szabálytalankodásokat