szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szemerey érdekeltségei már másnap új számlákat nyitottak.

Érdekes számlamozgásokat szúrt ki az Mfor a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó NHB Banknál azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank korlátozta a pénzintézet 7 millió forint feletti kifizetéseit és felügyeleti biztost rendelt ki: a lap szerint Szemerey féltucatnyi érdekeltsége már másnap számlát nyitott a CIB Banknál és az OTP Banknál.

Még ennél is gyorsabban kapcsolt a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám, akinek két cége már a december 18-i MNB-s fellépés előtt csaknem két héttel korábban nyitottak új számlákat a Gránit Banknál. Az Mfor szerint különösen érdekes, hogy az egyik cégnek, a Balaton Bútor Belsőépítészeti, Bútorgyártó és Kereskedelmi Tanácsadó Kft.-nek három NHB-s számlája is volt, de nem sokkal a korlátozások előtt két újabbat nyitottak a Gránit Banknál, ezért a lap szerette volna megtudni, hogy ennek köze lehet-e a jegybank intézkedéseihez.

A cég csupán annyit válaszolt, hogy szükségük volt egy újabb bankszámlára és a piaci felmérés után a Gránit Banktól kaptak olyan kedvező feltételű ajánlatot, ami a legmegfelelőbb volt számunkra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Svájci nyugdíjasok perelték be kormányukat a klímaváltozás miatt

Svájci nyugdíjasok perelték be kormányukat a klímaváltozás miatt

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak