szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

George F. Hemingway tulajdonos eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a Metalcom-csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek.

Az új tulajdonos hétfő reggeli közleménye szerint a Reditus a Honvéd Futball Club Kft. 100 százalékos üzletrészét megvásárolta. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra. A George F. Hemingway tulajdonában álló, nevadai székhelyű Quinex America LLC befektető társaság 2006-ban vette meg a nagymúltú klubot, mely azóta kétszer nyerte meg a Magyar Kupát, 2017-ben pedig bajnok lett.

„Örömmel tölt el, hogy a munkám eredményeként a Honvéd ismét a magyar labdarúgás egyik legstabilabb hátterű és legsikeresebb klubja lett, méltó régi hírnevéhez. A legbüszkébb mindazonáltal nem is a magyar bajnoki címre vagy a kupagyőzelmekre vagyok, hanem hogy sikereinket jelentős részben a Magyar Futball Akadémián folyó kimagasló szakmai munkára, az ott képzett fiatal magyar játékosokra tudtuk alapozni” – mondta George F. Hemingway, a klub korábbi tulajdonosa.

„Egyértelmű célunk, hogy a Magyar Futball Akadémia korszerűen felszerelt utánpótlásközpontjában még több fiatal magyar játékos tehetsége bontakozhasson ki, akik később a felnőttcsapatba felkerülve idővel nemzetközi szintű játékosokká válnak. Ez a Honvéd és ez a magyar labdarúgás érdeke egyaránt” – hangsúlyozták Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel, a metALCOM Zrt. meghatározó tulajdonosai. Az új tulajdonos a játékoskeret és a szakmai feltételek további erősítése mellett a stabilitást is kiemelten fontosnak tartja.

„Kevesen tudják, hogy a Honvéd az elmúlt évek kiemelkedő teljesítményét úgy érte el, hogy közben nyereségesen gazdálkodott. A szakmai sikerek fenntartása mellett ugyanolyan fontosnak tartjuk a klub anyagi stabilitásának megőrzését, piaci bevételeinek erősítését, hiszen hosszú távon csak így maradhat versenyben a bajnoki címért és az európai kupaszereplésért” – tette hozzá Dr. Makra Zsolt, a Metalcom-csoporthoz tartozó vevő, a Reditus Equity Zrt. vezérigazgatója.

Nemrég megírtuk, hogyan zabálta fel a NER a magyar labdarúgást. A vevő egy fideszes politikus, Bozó Zoltán cége, a metALCOM Zrt. Bozó korábban polgármesterjelöltként indult Szentesen a Fidesz színeiben, de nem aratott sikert, az üzletben azonban nem panaszkodhat: cége üzemeltetheti ugyanis a déli határkerítést.

A klubbal se bukhat nagyot: a korábbi idők létbizonytalanságának vége, a tudatos építkezés pedig annyira kifizetődött, hogy 2017-ben bajnok lett a csapat, a Videoton–Ferencváros-párosnál sokkal kevesebb pénzből gazdálkodva. A stadionépítés nagyon nehezen akart összejönni, több sikertelen tender után mostanra jutottak el oda, hogy bontják a Bozsik-stadiont. A mostani terv az, hogy 11,7 milliárd forintból készül el.

Mendelényiről és Bozóról korábban az Átlátszó is írt oknyomozó cikket, az írásuk címe az volt: „Kézműves sörben és ingatlanban utazik a tenderarisztokrácia krémje”.

Kivétel az Újpest, máig nem lett NER-csapat, de ez lehet, csak idő kérdése. A Magyar Nemzet szombati számában legalábbis úgy nyilatkozott a klubtulaj, ha valaki ad a csapatért 20 millió eurót, akkor viheti. Garancsi István érdeklődik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

Oroszország: 95 százalékos a vakcinánk, egy oltás ára 3000 forint alatt lesz

Oroszország: 95 százalékos a vakcinánk, egy oltás ára 3000 forint alatt lesz

Menczer Tamás: George Clooney egy jó színész, de nem világpolitikai orákulum

Menczer Tamás: George Clooney egy jó színész, de nem világpolitikai orákulum