szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kimaradt a Puskás Futball Kft. beszámolójából a bevételek részletezése, pedig lett volna miről írni. De legalább az kiderül, hogy többet kellett a mezekért fizetni, mint az utolsó olyan évben, amikor nem 2rule-ba öltöztek a focisták.

Szárnyalnak a bevételek és emelkednek a fizetések a felcsúti fociban – vette észre az Mfor. A felcsúti akadémiáról tegnap derült ki, hogy több bevétele volt tavaly, mint 2017-ben a teljes NB I.-nek, most pedig az első osztályú csapatot működtető Puskás Futball Club Kft. éves beszámolóját is közzétették.

A klub tavalyi bevétele 3,6 milliárd forint volt, ami 1,1 milliárdos növekedést jelent egy év alatt. A többi csapat gazdálkodásáról még nincs meg a 2018-as adat, mindenesetre annyi biztos, hogy 2017-ben még a Videotonnak és a Ferencvárosnak sem volt ekkora bevétele. A többmilliárdos bevételből így is csak 93,5 millió forint nyereség maradt.

Az átlagos bér 1,1 millió forintól 1,4 millióra nőtt, ami 28 százalékos emelkedést jelent.

Csakhogy az egyik legizgalmasabb kérdésre nem kaptunk választ: honnan jött a pénz?

A cég ugyanis sem az értékesítésből származó, sem az egyéb bevételeit nem részletezi, ez a fejezet nem is található meg a dokumentumban.

A részletek között szemet szúr az, hogy az anyagköltség 144-ről 181 millió forintra nőtt, ennek pedig a nagy része a dokumentum szerint a sportfelszerelések és a mezek ára – márpedig 2018 második felétől már Mészáros Lőrinc 2rule-ja öltözteti a focistákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München

Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München

Marosvásárhelynek húsz év után újra magyar polgármestere van

Marosvásárhelynek húsz év után újra magyar polgármestere van

A vírustagadás már lejárt lemez, most jönnek a kihalástagadók

A vírustagadás már lejárt lemez, most jönnek a kihalástagadók