szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még a 2017-es bevételt is sikerült megduplázni a felcsúti fociban egy év alatt.

Egy év alatt több mint kétszeresére nőtt a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány árbevétele – írta meg az Mfor.hu. Az alapítvány beszámolója és közhasznúsági jelentése elérhető a neten, ebből is látszik, 2018-ban 13,3 milliárd forint volt az ottani árbevétel, ami óriási előrelépés a 2017-es 6 milliárdhoz képest.

Hát még ha azt is hozzátesszük, hogy 2017-ben a teljes magyar NB I.-nek volt 15 milliárd forint az árbevétele.

Rekordot döntöttek az adományok begyűjtésében is, 6,3 milliárd forintot ajánlottak fel különböző gazdasági szervezetek a felcsúti foci támogatására. Emellett 7,7 milliárd forintot tao-támogatásként tüntettek fel. A bevételből aztán költöttek is, de így is 8,8 milliárd forint nyereségről számoltak be.

A sportteljesítmény azért nem közelíti meg az anyagit: 2018-ban egyedül a 17 évesek között nyert a Felcsút bajnokságot, a felnőttcsapat pedig hatodik lett az NB I.-ben. A mostani szezonban csak a 15 évesek bajnokságát vezeti a Felcsút, a felnőttcsapat három ponttal áll a kiesőhely fölött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kevesebb hús, magasabb minőség: a koronavírus a fogyasztási szokásainkat is befolyásolta

Kevesebb hús, magasabb minőség: a koronavírus a fogyasztási szokásainkat is befolyásolta

Szuperszonikus utasszállító gyártásába kezd a Virgin Galactic

Szuperszonikus utasszállító gyártásába kezd a Virgin Galactic

Trump: Ha szeptember 15-ig nincs döntés, betiltjuk a TikTokot

Trump: Ha szeptember 15-ig nincs döntés, betiltjuk a TikTokot