szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég szerint nem ők a felelősek az esetért, hanem a fenntartó önkormányzat.

Idegenkezűség, valamint a hatóság félrevezetése és rágalmazás ügyében rendőrségi feljelentést tesz a Hungast Vital Kft. a kerepesi iskolai menzán az ételbe került rovarlárvák miatt, ismeretlen tettes ellen – közölte Enyedi Csaba, a Hungast Csoport kommunikációs igazgatója.

Közleményében azt írta: a kerepesi polgármester, Franka Tibor állításával ellentétben nem a közétkeztetést végző cég felelős az iskolai menzán a levesben talált rovarlárva ügyében. A tálalókonyha, ahol az eset történt, önkormányzati üzemeltetésű. Az ott tapasztalható és fényképekkel dokumentált élelmiszer-biztonsági szempontból "rendkívül aggályos" állapotokért az önkormányzat felelős.

Az ételt szolgáltató Hungast Vital Kft. csak kiszállítja az ételsorokat, amelyeket ezen a napon is az ételkísérő jegyen dokumentált módon átadás-átvételi jegyzőkönyvvel kézbesítette az előírásoknak megfelelően. A területet ellátó főzőkonyháról az érintett napon több ezer adag levest szállítottak ki és abban egyetlen másik helyen sem találtak semmilyen idegen anyagot.

Pénteken a hatósági vizsgálatok során, valamint az eltett ételminta alapján is bebizonyosodott, nem a főzőkonyhán került bele a rovarlárva az ételbe – írta a Hungast kommunikációs igazgatója. Kiemelte, hogy az utólagos megkérdezések alapján a fogyasztók 100 százalékban elégedettek voltak az aznapi menüvel.

Ráadásul – mint megjegyezte – főzés után nem is maradhatna ép, egész egy ilyen rovarlárva, amelyet a kerepesi iskola tálalókonyháján találtak. Ez is azt erősíti, hogy az étel kiszállítása után került bele az ételbe – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a főzőkonyhán az előírásokon túl annak ellenére is végeznek rendszeresen rovarirtást, hogy ott egyáltalán nem észleltek kártevőket. Tény az is, hogy amíg a főzőkonyha, ahonnan az ételt kifogástalan állapotban szállították ki, a Nébih Minőségvezérelt Közétkeztetés Programja keretein belül 89 százalékos, azaz az országos átlagot jóval meghaladó jó minősítést kapott, addig a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola, önkormányzati üzemeltetésű tálalókonyhája gyenge, elmarasztaló eredménnyel abszolválta ugyanezen vizsgálatot – írta Enyedi Csaba. Hozzátette, hogy ez a fenntartó önkormányzat felelőssége.

(Címlapképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Meglepően hangzik, de a kisiskolások elégedettek a menzakoszttal

Minden ellenkező híreszteléssel szemben a menzareform beválni látszik. Az alsó tagozatos gyerekek és a szülők többsége is elégedett az iskolai közétkeztetés minőségével – legalábbis ez derült ki egy, az OGYÉI megbízásából végzett országos reprezentatív kutatásból.

910 millió forintot kérnek ezért az egyetlen példányban készült sportkocsiért

910 millió forintot kérnek ezért az egyetlen példányban készült sportkocsiért

Évente be kell oltanunk magunkat a koronavírus ellen – véli a Pfizer vezetője

Évente be kell oltanunk magunkat a koronavírus ellen – véli a Pfizer vezetője

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből