szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elképesztően eredményes volt az első negyedévben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó informatikai cég.

Közel 1717 százalékkal nőtt a 4iG Nyrt. kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti üzleti eredményessége (EBITDA) az első negyedévben az előző év hasonló időszakához képest: 27 millióról 483 millió forintra.

A vállalatnak a tavalyi első negyedévben még 106 millió forintos vesztesége volt, idén azonban már adózás után 280 millió forintos eredményt ért el, piaci kapitalizációja pedig egy év alatt közel 19-szeresére növekedett: március 31-én már elérte a 76,3 milliárd forintot – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Kalandos úton jutottak Mészárosék a 4,4 milliárdos állami megrendeléshez

Egy cég feleannyiért szállított volna interaktív táblákat az iskolákba, mint Mészáros Lőrinc érdekeltsége, de a Klebelsberg Központ szerint nem tudták megfelelően alátámasztani, miért ilyen olcsó az ajánlatuk. A cég a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, de hiányosan adta be a kérelmét, az pedig nem számított, hogy a döntőbizottság elírt egy iktatószámot.

A vállalat első negyedévi, konszolidált értékesítési árbevétele 56 százalékkal, 4,9 milliárd forintra nőtt. A piaci kapitalizáció 76,3 milliárd forintra emelkedett március végére, a dolgozói létszám négyszázra bővült, az egy munkavállalóra jutó nettó árbevétel pedig 55 százalékkal javult – írták.

A cég szerint a növekedés a befektetői érdeklődést is erősítette, hiszen a vállalati részvények 3044 forintos negyedéves tőzsdei átlagára 14-szeresére emelkedett az egy évvel korábbinak.

Hirtelen nyereséges lett a 4iG, miután megjelent Mészáros Lőrinc

Három veszteséges év után 2018-at sikerült pluszban zárni, "elsődlegesen a tulajdonosváltást követő szervezeti és működési átalakításoknak, fejlesztéseknek köszönhetően".

A működési hatékonyság növelését követően a 4iG Nyrt. a nagyvállalati, valamint az állami szektor beszállítójaként egyre eredményesebben lép fel az informatikai piacon. A társaság 2019 első negyedévében a meglévő partnerei megtartása mellett jelentősen javította piaci pozícióit – olvasható a közleményben.

A vezetőségi beszámolóból kiderül, hogy a menedzsment az árbevétel további jelentős növekedésére és a jövedelemtermelő képesség erősödésére számít. A piaci kilátások kedvezőek, a megrendelések várhatóan bővülnek, a 4iG ezért tovább szeretné növelni piaci részesedését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már hárommillió védőoltást adtak be eddig az Egyesült Királyságban

Már hárommillió védőoltást adtak be eddig az Egyesült Királyságban

Törökországban használni kezdik az 50 százalékos hatékonyságú kínai vakcinát

Törökországban használni kezdik az 50 százalékos hatékonyságú kínai vakcinát

Több mint 11 milliót fizetett valaki egy fülbevalóért a BÁV aukcióján

Több mint 11 milliót fizetett valaki egy fülbevalóért a BÁV aukcióján