szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Becsó Zsolt korábban azt állította, 2018 szeptemberében született döntés arról, hogy eladja a tulajdonrészét. Aztán bő egy évig mégis megtartotta.

Kilépett a Budapest VI. kerületében, a Nagymező utcában engedély nélkül szállodát üzemeltető cégből, az Ublot Kft.-ből Becsó Zsolt fideszes politikus – szúrta ki az Optenben a 24.hu. Az adatbázis szerint a Nógrád megyei parlamenti képviselő december 18-án szállt ki, néhány nappal azután, hogy a lap írt a több jel szerint is évek óta működő zughotelről.

Becsó a zugszállót leleplező cikk megjelenése után önmagával is ellentmondásba keveredett, amikor arról beszélt, megvan-e még az 50 százalékos tulajdonrésze a cégben. A Blikknek azt mondta, hogy annak eladásáról már 2018-ban döntés született, ennek nyoma mégsem látszott a cégkivonatban. Máshol azt nyilatkozta, hogy különböző okok miatt nem tudott túladni rajta.

A Nagymező utcai szálláshelyet a terézvárosi önkormányzat akkor helyszíni ellenőrzést követően megbüntette és azonnali hatállyal bezáratta. Az Ublot Kft. azonban nem sokkal később beszerezte a szükséges engedélyeket a kerülettől, és már legálisan tartja fenn a hotelt – olvasható a 24.hu-n.

A lap ugyanakkor megjegyezte: ha a szálló valóban több éve működött engedély nélkül, akkor az idegenforgalmi adó megspórolásával akár milliós nagyságrendű adó befizetését mulaszthatták el. A cikk szerint az önkormányzat az Ublot Kft. ügyében felvette a kapcsolatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal.

Becsó Zsolt volt az, akiről a Direkt36 2016 nyarán megírta, hogy kihagyta a vagyonbevallásából azt a testvérével közös vállalkozását, amely 34 millió forintnyi uniós támogatás nyert el egy hollókői vendégház (és egy pásztói teniszcentrum) építésére. A "vendégházhoz" 2018 tavaszán a hvg.hu is ellátogatott. A helybeliek szerint az ingatlan valójában a térség fideszes képviselőjének rezidenciája.

„Már hogyne lenne vendégház!" - tagadja a fideszes képviselő, hogy saját házát húzta fel az uniós milliókból

Nem könnyű az ünnep előtt egy héttel szállást találni a húsvéti hagyományairól és rendezvényeiről híres Hollókőn. Különösen nehéz a helyzet, ha olyan vendégháznál próbálkozik az ember, amiről a környéken mindenki azt mondja: az valójában a térség fideszes képviselőjének rezidenciája.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!