szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincs délutáni műszak, a gyakornokok számára pedig felfüggesztették a munkavégzést – egyebek mellett ilyen szabályokat hozott a koronavírus miatt a Magyar Suzuki Zrt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A magyar Suzukinál is különleges intézkedések léptek életbe a terjedő járvány miatt – írta a Portfolio. A lap szerint az új szabályok egyike, hogy csak délelőttös műszak van, a délutánit törölték, a gyakornokok munkavégzését pedig felfüggesztették. Az intézkedések közé tartozik még, hogy 

  • a cég Szlovákiából és Budapestről nem indít buszjáratokat;
  • a fővárosból csak azok a munkatársak érkezhetnek és állhatnak munkába, akik szokás saját gépjárművel járnak dolgozni,
  • a 60 év felettiek saját egészségük megóvása érdekében pedig szintén nem állhatnak munkába.
  • Amelyik munkakör engedi, az a kolléga home office-ból dolgozik.

Bonnár-Csonka Zsuzsanna vállalati kommunikációs vezető szerint az új szabályok hétfőtől érvényesek, de már hetekkel ezelőtt számos biztonsági intézkedést bevezettek, például márciustól töröltek minden külföldi üzleti utat, illetve olyan találkozót, amelyben más országból érkező partner is érintett lenne.

"Külföldi üzleti partnereink nem léphetnek be a gyár területére. A belföldi üzleti partnereink csak akkor jöhetnek be, ha a látogatást megelőző két hétben nem jártak más országban. Erről az érkezőknek nyilatkozatot is kell tenniük. Ezen felül igyekszünk az üzleti partnereinkkel történő személyes találkozók számát minimalizálni. Arra ösztönözzük kollégáinkat, hogy telefonon vagy online intézzék a megbeszéléseiket" – mondta.

Az Audi és az Opel magyar gyáraiban már egyáltalán nem dolgoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

120 Hz-es kijelző és 108 megapixeles kamera van a Redmi 85 ezres telefonjában

120 Hz-es kijelző és 108 megapixeles kamera van a Redmi 85 ezres telefonjában