szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cégnél Győrben jelenleg közel 13 ezer ember dolgozik.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A koronavírus (Sars-Cov-2) és az általa okozott tüdőmegbetegedés (COVID-19) miatt a magyarországi Audi-gyár leállításáról döntött a cég vezetése – tudta meg a hvg.hu.

A cég a fertőzés terjedése mellett azzal indokolta a leállást, hogy a Volkswagen-konszern legtöbb telephelyén szintén felfüggesztik a termelést.

Az intézkedések érintik az Audi AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli, mexikói és győri telephelyeit, ezeket zárják be ellenőrzött formában e hét végéig.

A gyártási programról és munkavállalókat érintő következményekről később adnak tájékoztatást.

Győrben a motorgyártás mellett jelenleg öt modell készül: a Q3 Sportback, a Q3-as, a TT Coupé, a TT Roadster és az A3 Limuzin kabrió változata.

Ami a motorgyártást illeti, a gyár továbbra is világ legnagyobb motorgyára, vállalat 2019-ben közel kétmillió autómotort gyártott, amelyekből több mint 90 ezer darab már elektromos egység volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!