szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cégnél 850 fő dolgozik állományban, az üzemstopot első körben a hónap végéig vezetik be.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Hétfőn közleményben tudatta a francia PSA Peugeot-Citroen csoport, amely Opel és a DS márkák tulajdonosa is, hogy a súlyosbodó járványhelyzet miatt ütemezetten leállítja a gyárait.

Az a kommüniké még nem tért ki a magyarországi Opel-üzemre, amelyben motorok készülnek, kedden azonban már a szentgotthárdi egység leállításáról is döntöttek. A leállásra héten kerül sor, és hétfőtől már szünetel a termelés – tudta meg a hvg.hu a cég kommunikációs vezetőjétől.

A Peugeot-, az Opel- és a Citroen-gyárak termelésének leállítása március 27-ig érvényes, Kaszás Zoltán a magyar Opel-gyár kommunikációs vezetője is ezt a dátumot említette a hvg.hu-nak. Annyit hozzátett, hogy mivel a motorgyárás megelőzi az autógyártást, elképzelhető, hogy számukra néhány nappal korábban jöhet az üzemkezdet.

A szetgotthárdi gyárban, mint korább cikkükben írtuk, 850-en vannak jelenleg dolgozói állományban. Ehhez a létszámhoz hozzá jön azon cégek alkalmazottainak száma, akik szállítással szolgálják ki a gyárat, annak őrzését látják el, valamint az étkeztetésben dolgozók. E munkavállalók létszáma nagyjából 150 fő  – mondta el Kaszás Zoltán.

Arra kérdésre, hogy a kényszerű lellás idejére, milyen formában lesz elszámolva a dolgozók munkaideje nem tudott válaszolni, ennek kidolgozása még folyamatban van - mondta.

Az európai autógyárak és motorgyártó részlegek egymás után állnak le, kedden a győri Audi is bejelentette az üzemszünetet.

A gyártók hangsúlyozták, hogy nemcsak a közvetlen járványveszély, hanem az autókereskedelem és beszállítói láncok összeomlása miatt van szükség az intézkedésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Rekordhosszúra nyúlt a síszezon a Mátrában: még szombaton is lehet csúszni

Rekordhosszúra nyúlt a síszezon a Mátrában: még szombaton is lehet csúszni