szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bizonyos időszakokban csak a leginkább veszélyeztetett idősek és gondozóik vásárolhatnak náluk.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-fertőzés által leginkább veszélyeztetett csoportnak, az időseknek segít Írországban a Lidl és a Tesco: meghatározott időszakokban csak ők, illetve segítőik, gondozóik vásárolhatnak be a boltjaikban – írja az Indepedent.

Az üzletláncok azért döntöttek így, mert a járványról szóló hírek hatására Írországban is beindult a pánikvásárlás, és számos termékből egyszerűen nem jutott a társadalom leginkább segítségre szoruló tagjainak: az időseknek, a fogyatékkal és krónikus betegséggel élőknek. Az új rendszerben azonban ők lehetnek az elsők, akik előtt megnyílnak az üzletek, így nem kapkodhatják el előlük a készleteket.

A Lidl döntése értelmében mindennap 9 és 11 óra között csak az idősek vásárolhatnak. A rendelkezés a cég mind a 163 írországi egységére érvényes. A Tesco a hétfőt, a szerdát és a pénteket jelölte ki: azokon a napokon reggel 9-ig csak a 65 évnél idősebbek és a családsegítők térhetnek be az üzleteikbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!