szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 200 milliliteres kiszerelést a töltőállomásokon árusítja a cég.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Már a Mol töltőállomásain is árulják a 200 milliliteres Mol Hygi kézfertőtlenítőt, amelyért 1990 forintot kérnek – derül ki a cég keddi közleményéből.

A termék sem hígítást, sem öblítést nem igényel, a bőrfelületen közvetlenül használható. A készítmény antivirucid és antibakteriális hatással rendelkezik, így a Mol szerint "hatásos vírusok, baktériumok és gombák széles spektruma ellen".

A termék állításuk szerint gyakori használat esetén sem szárítja a kézbőrt, egyébként pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján készült.

Azt, hogy melyik töltőállomáson kapható a folyadék, a Mol Go nevű alkalmazásában, a "Hygi-t szeretnék" menüpont alatt ellenőrizhető.

Március 25-én jelentette be a Mol ügyvezető igazgatója az operatív törzs aznapi sajtótájékoztatója előtt, hogy a cég egyik leányvállalatának üzemében fertőtlenítőszert kezdenek gyártani. Ratatics Péter akkor azt közölte, hogy napi 50 ezer litert gyártanak, amivel a következő két-három hónapra a teljes országot el tudják látni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!