szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kezdő pedagógusi fizetés mellett cafetériát is ígér egy hirdetés az iskolaőröknek, akiknek egy tanfolyamot kell elvégezniük augusztusban. A biztonsági őrök keveslik, a tanárok sokallják a beígért bért.

A Facebookon kering egy hirdetés, amely szerint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság már kivetette a hálóját, és várja az iskolaőri posztra a jelentkezőket. A hirdetés szerint az érettségizett aspiránsoknak egy 40 órás tanfolyamot kell elvégezniük augusztusban, majd szeptembertől már munkába is állhatnak. A munkáért bruttó 220 ezer forintot ígérnek, mellé pedig 200 ezer forint cafetériát. A hirdetés a rendőrség hivatalos honlapján nem érhető el, a police.hu oldalon az iskolaőrök számára nyitott aloldal egyelőre feltöltés alatt áll. Megkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, innen azt a választ kaptuk, hogy idő előtt került ki a hirdetmény, a toborzás a jogszabály hatályba lépését követően kezdődik. A hirdetmény tartalmával kapcsolatosan nem utalt arra, hogy az hamis volna, sőt, annyit írt még a szóvivő, hogy az ott megadott elérhetőségek is rövidesen elérhetők lesznek.

A hirdetményben feltüntetett számon egyelőre nem veszik a telefont, így ott sem tudtunk meg részleteket. A plakát viszont kering a Facebookon, ott egy oktatási témákkal foglalkozó csoportba is bekerült, ahol elég élesen reagáltak a kommentelők: egyfelől az verte ki a biztosítékot, hogy egy ilyen szenzitív munkakör betöltéséhez elég egy gyorstalpaló az érettségi mellé, másfelől pedig az, hogy a jövendő iskolaőrök keresete a kezdő tanári fizetéssel megegyező lesz.

A hirdetés már forog a biztonsági őrök oldalán is, itt viccnek sejtik az állásajánlatot, mert annyira kevésnek találták a beígért keresetet. Itt azt javasolják egymásnak, hogy szóljanak azoknak a kollégáiknak, akik nyugdíjuk kiegészítéseként vállalnának munkát.

Egyébként pont a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg, hogy milyen elvárásokat támasztanak az iskolaőrökkel szemben: a szakirányú képesítés híján a tanfolyamot a munkába állástól számítva legalább 90 napon belül el kell végezni, és vizsgát kell tenni. A munkakör betöltéséhez alapvető pedagógiai és gyermekpszichológiai ismeretek, valamint a szabálysértésekkel, illetve a Btk.-val összefüggő ismeretek elsajátítása is szükséges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feladta magát a velencei rablás utolsó gyanúsítottja is

Feladta magát a velencei rablás utolsó gyanúsítottja is

Kétkilónyi kábítószert foglaltak le a rendőrök Zuglóban

Kétkilónyi kábítószert foglaltak le a rendőrök Zuglóban

A Ferrari versenyzőjének elege van abból, hogy rasszistának nézik, amiért nem térdel

A Ferrari versenyzőjének elege van abból, hogy rasszistának nézik, amiért nem térdel