szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A légitársaság 185 millió eurós veszteséggel zárta az időszakot, holott egy éve olyankor még közel 250 millió nyereséget könyvelhetett el.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A június 30-ával végződött első negyedévben alig félmillió utast szállított a Ryanair az egy évvel korábbi 42 millióhoz képest, a járatok töltöttsége 95-ről 61 százalékra csökkent, a bevétel pedig 125 millió euróra zuhant az egy évvel korábbi 2,3 milliárdról – közölte a dublini székhelyű légitársaság.

Ez azt jelenti, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások miatt 95 százalékkal csökkent a cég bevétele az első negyedévben.

Az időszakot a Ryanair 185 milliós veszteséggel zárta, míg egy évvel korábban 243 milliós nyereséget jelentett.

A légitársaság azt írta: áprilisban, májusban és júniusban a legtöbb járatot törölni kellett a lezárások miatt, néhány repatriációs, gyakorló és áruszállító járatot üzemeltettek csak. Megkezdte ezért a költségek csökkentését, aminek részeként tárgyalásokat kezdeményeztek a bázisokon működő érdekképviseletekkel a fizetések mérsékléséről.

Júliusban a Ryanair a korábban tervezett járatok 40 százalékát üzemeltette, számításaik szerint ez az arány szeptemberre 70 százalékra emelkedhet. A légitársaság kiemelte ugyanakkor, hogy bizonytalan, meddig kell számolni a koronavírus-járvánnyal. A cég tart a második hullámtól, reméli azonban, hogy az unióban a kormányok olyan intézkedéseket vezetnek majd be, amelyek mellett nem lesz szükség akkora mértékű korlátozások bevezetésére, mint a pandémia első hullámában.

A Ryanair azt is közölte, hogy a Boeingtől kapott információk szerint még az év vége előtt megérkezhet a flottába az első Boeing 737 MAX 200 típusú gép, és a jövő nyári menetrendi időszakban már 40 példány szolgálhat náluk. Az első példánynak több mint egy éve kellett volna megérkeznie, de a típust érintő, ma is érvényben lévő globális repülési tilalom miatt a gyártónak le kellett állítania az elkészült példányok átadását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európában is pénzt ad a jobb videókért a TikTok, 20 milliárd forintot osztanak szét

Európában is pénzt ad a jobb videókért a TikTok, 20 milliárd forintot osztanak szét

Alaposan átrendezte a lakáspiacot a falusi csok

Alaposan átrendezte a lakáspiacot a falusi csok

Karddal ment a házhoz, mert megharagudott egy Facebook-poszt miatt

Karddal ment a házhoz, mert megharagudott egy Facebook-poszt miatt