szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A leggazdagabbak vagyona az elmúlt fél évben kiugróan nagy mértékben, 29 százalékkal emelkedett.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Miközben rekordmagas a munkanélküliség és az ország éppen egy újabb válság felé halad, az amerikai milliárdosok vagyona hatalmas mértékben nőtt az elmúlt hat hónap alatt – írta a CNN egy új tanulmányra hivatkozva. A Politikai Tanulmányok Intézetének (Institute for Policy Studies) legújabb kutatása arra mutat rá, hogy március 15-e és szeptember 15-e között a 643 leggazdagabb amerikai összes vagyonelemének értéke 845 milliárd dollárral nőtt, így a vagyonuk összességében 29 százalékkal gyarapodott.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, Larry Ellison, az üzleti szoftvermegoldásokat kínáló Oracle vezére, és Michael Bloomberg, New York korábbi polgármestere kereste a legtöbbet az elmúlt időszakban. Musk, a világ harmadik leggazdagabb embere egyedül 70 milliárd dollárral lett gazdagabb az elmúlt fél évben.

„Szembeötlő a különbség aközött, hogy a milliárdosok mekkora profitra tettek, és hogy milyen borzalmas gazdasági helyzetben van az amerikai nemzet. Ebből is jól látszik, hogy mekkora az egyenlőtlenség” – mondta Chuck Collins, az intézet egyenlőtlenség programjának vezetője.

Az Amazon részvényeinek értéke idén 60 százalékkal nőtt, ennek eredményeképpen az alapító Jeff Bezos vagyona már februárban átlépte az 55 milliárd dollárt. De a Walmart áruházak alapítói is 60 milliárd dollárral lettek gazdagabbak február óta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Közelíti a 25,5 milliót a koronavírusból kigyógyultak száma

Közelíti a 25,5 milliót a koronavírusból kigyógyultak száma

Itt a Földbarát telefon, újrahasznosított anyagokból van, a tokja lebomlik

Itt a Földbarát telefon, újrahasznosított anyagokból van, a tokja lebomlik