szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

10 százalékkal nőtt tavaly a lottótársaság árbevétele, nagyrészt a sportfogadásnak köszönhetően.

A Szerencsejáték Zrt. 542,6 milliárd forint árbevételt és több mint 27,5 milliárd forint adózott eredményt ért el 2019-ben, az adózás előtti (EBITDA) eredménye pedig 35,5 milliárd forintra nőtt – közölte a cég. Úgy vélik, ez az általános gazdasági helyzet és a növekvő fizetések miatt alakulhatott így: az embereknek több pénze volt szerencsejátékra. Mint írták, növelték továbbá a vállalat hatékonyságát, illetve fejlesztéseket vezettek be, így végül

10 százalékot meghaladó árbevétel növekedést ért el a vállalat.

A társaság a 2019. évi beszámolója szerint a számsorsjátékok értékesítése 131,4 milliárd forinttal zárt tavaly, amely a 2018-as évnél 9,7 százalékkal magasabb. Ebben különösen a lottók tavaly tavaszi és év végi nyeremény-halmozódásának, illetve a Szerencse Hetek különsorsolásos akcióknak tulajdonítanak nagy szerepet.

A sportfogadási játékok termékcsoportja annak ellenére tudott 10,4 százalékkal, 255 milliárd forintra bővülni, hogy tavaly nem voltak nagyobb labdarúgó világversenyek. A Tippmix esetében 9,2 százalékos (179,4 milliárd forintos árbevétel), az online Tippmixpro esetében 13,9 százalékos (74,1 milliárd forintos árbevétel) volt a növekedés.

A sportfogadás árbevételi részaránya a teljes forgalomból 47,1 százalékot tesz ki.

A sorsjegyek tavaly az előző évnél 11,9 százalékkal magasabb, 125,3 milliárd forintos bevételi számokat hoztak. 2019-ben hat alkalommal jelent meg új sorsjegy vagy sorsjegy-család.

A tavalyi évet meghaladó bevételre számít a koronavírus-járvány ellenére 2020-ban is Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója – derül ki a közleményből.

Mint korábbi közleményükből kiderült, a nyári szezon kifejezetten erősen alakult a vállalatnál, a járvány első hulláma alatti 30 százalékos árbevétel-visszaesés után. A szeptember 7-13. időszakban 2013-as indulása óta az eddigi legmagasabb heti eredményét érte el Tippmixpro.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az év könyves sikere Amerikában az Obama-memoár

Az év könyves sikere Amerikában az Obama-memoár

Tállai: A kormány megvédi az embereket az önkormányzati adóemeléstől

Tállai: A kormány megvédi az embereket az önkormányzati adóemeléstől

Portugál miniszterelnök: Ha nem lesz költségvetés, megbénul egész Európa

Portugál miniszterelnök: Ha nem lesz költségvetés, megbénul egész Európa