szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rekorddal zárta előző hetét az állami lottótársaság, a forgalomnövekedést elsősorban a sportfogadás adta. A Tippmixpro olyan erős héten van túl, amilyen indulása óta nem volt.

Idei legnagyobb heti árbevételét érte el a Szerencsejáték Zrt. szeptember második hetében, meghaladva a 12,5 milliárd forintot – közölte a vállalat. A nyári szezon kifejezetten erősen alakult a vállalatnál, a járvány első hulláma alatti 30 százalékos árbevétel-visszaesés után.

A nemzetközi sportélet újraindulásával a szerencsejáték-árbevétel nemcsak visszaépült a járvány előtti szintre, de szeptemberre már emelkedést is mutat a társaság 2019-es eredményeihez viszonyítva.

A szeptember 7-13. közötti időszak rekord forgalomnövekedését elsősorban a sportfogadás adta, ezen belül az online sportfogadás mozgatta. A Tippmixpro bevétele csaknem 10 százalékkal nőtt az előző heti szinthez képest.

2013-as indulása óta nem ért el ilyen magas heti eredményt a Tippmixpro.

Az e-sport-fogadás augusztusi bevezetésének eredményei is felülmúlták az előzetes várakozásokat, pár hét alatt az összsportfogadási heti forgalom 7 százalékát adva.

A Szerencsejáték Zrt. tisztán állami tulajdonú társaság, nettó árbevétele 2018-ban csaknem 491 milliárd forint volt, adózott eredménye 21,56 milliárd forint. A tavalyi beszámoló még nem jelent meg a nyilvános cégadatok között, de már novemberben közölték, hogy a 2019-es nyereség meghaladhatja a 25 milliárd forintot, 530 milliárd forint feletti árbevétel mellett. Az idén szeptember elején közölték, hogy várakozásaik szerint 2020-ban – a koronavírus hatásai ellenére is – magasabb lehet az árbevétel a tavalyinál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reklámban nevette ki a kormány sportmániáját a Paramount

Reklámban nevette ki a kormány sportmániáját a Paramount

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja