szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hotel- és panziófejlesztési program győztesei között sok kormányközeli után egy ellenzéki név is felbukkant.

315 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott egy balatoni panzióra a Magyar Turisztikai Ügynökségtől az MSZP volt pénztárnokának cége – írja az Mfor.

A kormányzati felügyelet alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) összesen 300 milliárd forintot oszt szét a Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programban. Több kormányközeli üzletember cége nyert már, de az Mfor a pályázati győztesek újonnan kiadott listáján most megtalálta Puch László egy érdekeltségét is. A nyertesek között szerepel ugyanis a MEFTER Magyar Folyam- és Tengerhajózási Zrt., amely 315 millió forintot kapott a balatonlellei Rózsaporta panzió építésére. A vállalat közvetett tulajdonosa a bécsi Horizont Handels und Industrie AG, amely Puch László érdekeltsége, a MEFTER vezérigazgatója pedig ifjabb Puch László. Az nem derült ki a nyertesek listájából, hogy pontosan melyik pályázaton indult a cég, csak az, hogy 2019-ben történt ez.

A cég amúgy a nevével ellentétben már nem hajózással foglalkozik, 1990 és 2004 között tartozott a Maharthoz. Most már az ingatlanüzlet a fő profilja, a budapesti központja mellett Balatonlellén van egy fióktelepe egy üdülőház címén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Trump távozó “katonája” szerint a 3 megabites internet több mint jó, Kína pedig veszélyes

Trump távozó “katonája” szerint a 3 megabites internet több mint jó, Kína pedig veszélyes