szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mester azt reméli, a csokoládé segít vigaszt nyújtani a koronavírus-járvány alatt.

Egy belga csokoládékészítő-mestert, Pierre Marcolinit választott meg a világ legjobb cukrászának egy független újságírókból álló zsűri a World Pastry Stars nevű olaszországi szervezet e heti rendezvényén.

Az 56 éves cukrász, aki 25 évvel ezelőtt nyitotta meg első boltját Brüsszelben, a bejelentés után azt mondta, reméli, hogy a csokoládé segít némi vigaszt nyújtani az embereknek a koronavírus-járvány idején.

Marcolini csokoládéi egyébként igazi luxusajándéknak (és így nem olcsó vigasznak) számítanak: egy-egy doboz édesség ára a 100 eurót (36 ezer forintot) is meghaladja.

A mesternek egyébként negyven boltja van, Belgium mellett Franciaországban, Nagy-Britanniában, Japánban és Kínában is.

Belgium azóta büszke csokoládékészítési hagyományára, hogy több mint egy évszázaddal ezelőtt, 1912-ben Jean Neuhaus megálmodta a pralinét.

Az országban egyébként több mint 200 csokoládégyár és kétezernél is több csokoládébolt van. Az országnak van csokoládémúzeuma, de kínálnak csokoládétematikájú túrákat és workshopokat is.

Komoly vetélytársakat jelentenek azonban az ország számára a külföldi csokoládékészítők – Kanadától Malajziáig –, amelyek úgy reklámozzák termékeiket, mint "belga stílusú" vagy "belga recept alapján készült" édességeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tilos lesz szőrmét árulni a budapesti vásárokon

Tilos lesz szőrmét árulni a budapesti vásárokon

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Kiterjesztette a kormány a maszkviselés alól felmentettek körét

Kiterjesztette a kormány a maszkviselés alól felmentettek körét