szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ausztrál légitársaság vezetője szerint más cégek is követni fogják a példájukat, és megkövetelik az oltásigazolást.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Nem utazhatnak a Qantas légitársaság Ausztráliába tartó vagy onnan induló járatain azok, akiket nem oltottak be a koronavírus-fertőzés elleni vakcinával – jelentette be a cég vezetője. Alan Joyce az A Current Affair című ausztrál tévéműsorban megerősítette, hogy addig nem szállnak fel a nemzetközi járataik, amíg elérhetővé nem válik a védőoltás, azt követően azonban az utazási szabályzatukba foglalják majd az előírást.

Arról még nem döntöttek, hogy a belföldi utasok számára is előírják-e az oltási kötelezettséget, de a nemzetközi utasoknak mindenképpen igazolniuk kell majd, hogy beadatták a vakcinát, különben nem szállhatnak fel a gépeikre.

Joyce arról is beszélt, hogy mindez fontos téma a légiiparban, és szerinte nem ők az egyetlenek, akik csak a beoltott utasokat engedik majd utazni.

A légitársaságok és az egyes országok kormányai jelenleg is dolgoznak azon, hogy meghatározzák, pontosan milyen formátumú igazolást fogadnak majd el – magyarázta. A dokumentumnak szerinte azt is tartalmaznia kell majd, hogy az utas pontosan milyen hatóanyagú oltást kapott, s hogy az adott vakcinát elfogadják-e abban az országban, ahová utazni szeretne. Mindez pedig rengeteg szervezéssel és technológiai fejlesztéssel jár.

(News.com.au, The Sydney Morning Herald)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fotókon a gödöllői halálos buszbaleset helyszíne

Fotókon a gödöllői halálos buszbaleset helyszíne

A külügyminisztérium és az NNK már az orosz vakcina vásárlásáról szóló szerződést vizsgálja

A külügyminisztérium és az NNK már az orosz vakcina vásárlásáról szóló szerződést vizsgálja

Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége

Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége