szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 74 éves szakorvos több tízezer forintot kért pácienseitől az egyébként a tb által finanszírozott beavatkozásokért.

Az ügyészség 2019 szeptemberében emelt vádat egy budapesti klinikán szülész-nőgyógyászként praktizáló, idős szakorvos ellen, aki 2014 és 2017 között öt, a kezelése alatt álló nőtől 100–150 ezer forint közötti összegeket kért – közölte a vádhatóság.

A hetvennégy éves férfi az egyébként a társadalombiztosítás által finanszírozott beavatkozásokért kért pénzt és egyes esetekben kapott is. Előfordult az is, hogy az orvos a beteg által önként vagy kérésre adott összeget kevesellte.

A közlemény szerint a bíróság 2020. szeptember 23-án kihirdetett elsőfokú ítéletével a szakorvost bűnösnek mondta ki üzletszerűen elkövetett vesztegetésben, és 1 év és 6 hónap, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre, valamint egymillió forintos pénzbüntetésre ítélte.

A másodfokon az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott, valamint azt, hogy az ítélőtábla az elkövetőt határozott időre tiltsa el az orvosi foglalkozása gyakorlásától is.

Nyitóképünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Kamu nyereményeket hirdetnek a Lidl nevében is

Kamu nyereményeket hirdetnek a Lidl nevében is