szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Brian Chesky szerint kisvárosok ezrei kerülnek fel hamarosan a turisták térképeire, de családjukkal és barátaikkal is több időt töltenek majd az emberek a járvány után.

Örökre megváltoztatja az utazási szokásokat a koronavírus – mondta az Airbnb vezérigazgatója, Brian Chesky a Reutersnek. A lakások rövid távú kiadóit szálláskeresőkkel összekötő cég vezetője szerint kisvárosok ezrrei kerülnek fel hamarosan a turisták térképeire, de a hagyományos turizmus visszaszorulásával párhuzamosan az üzleti repülőutak száma is csökken majd.

Chesky szerint családjukkal és barátaikkal is több időt töltenek majd az utazók a járvány után, hiszen ez hiányzik igazán mindenkinek. 

Az Airbnb forgalma 2020 tavaszán hetek alatt esett 80 százalékot a koronavírus miatt. Az első hullámot követő lezárások lazításával viszont hamar erőre kaptak: az utazók inkább elszigetelten, lakásokban akartak megszállni, mint szállodákban. Az évet végül rekord árú részvényekkel sikerült zárniuk – ezek ára több mint kétszeres értéken debütált a tőzsdén decemberben, végül 68 dollárról közel 188 dollárig ment fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Megszüntették az újraindult nyomozást is az Airbnb-n kiadott budavári önkormányzati bérlakások ügyében

Az ügyben indult első nyomozás során nem találták megalapozottnak a csalás bűntettének gyanúját, az újraindított nyomozásban pedig a közokirat-hamisítás és a sikkasztás gyanúja nem állt meg a rendőrség szerint. Az érintett lakásokat eredetileg szociális alapon adta bérbe az önkormányzat, de a bérlők az Airbnb-n adták ki turistáknak.

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést

Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala