Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
A korábbi, húszszoros ajánlatot sikerült lealkudni az eredeti ár tizenháromszorosára.
Eddig télen az étteremben és a 15 szobás hotelben 700 ezer forintos gázszámlát fizettek, most azonban ennek tizenháromszorosát, nyolcmillió forintot kellene – derült ki az ATV Heti Napló című műsorában az egri Macok Bisztró és az Imola Udvarház tulajdonosának szavaiból. Mucsinka János azt mondta, korábban hússzoros, vagyis 14 millió forintos árajánlatot kaptak a gázra, ezt sikerült mérsékelniük.
Ezeket a számokat nem lehet kitermelni, nem lehet egy bécsi szeletet 30 ezerért adni, vagy egy szobát – egy középkategóriás hotel vagyunk – nem lehet százezrekért adni”
– magyarázta Mucsinka. Hozzátette, hogy az étteremben kondenzációs kazánt szereltetnek fel, hogy csökkentsék a gázfogyasztásukat.
Az étteremben és a hotelben 49 ember dolgozik, ám Mucsinka szerint a létszámot csökkenteniük kell. „Biztos, hogy lesznek dolgozók, akiket el kell küldenünk” – jelentette ki, és azt is megjegyezte: az étterem forgalmán már érzik, hogy az emberek elkezdtek óvatosabban költeni.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.