Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Augusztus elsejétől lehet hideg élelmet is venni a kártyával, ez sok hoteles szerint kiszámíthatatlanná teszi a szezont.
A június 19-i kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy augusztus elsejétől év végéig hideg élelmet is lehet majd venni SZÉP kártyával. Ettől félnek az RTL-nek nyilatkozó szállodások, ugyanis arra számítanak, hogy ez a lehetőség elszívja előlük a vendégeket - az egyik badacsonyi hotelben SZÉP kártyával fizet a vendégek 35 százaléka.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél attól tartanak, hogy az intézkedés veszteséget okozhat a hoteleknek, ezért levelet írtak Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek. Két változtatást javasoltak: hogy a lehetőség a fősuzezon után, csak szeptember elsején kezdődjön, és lehetőleg 30-35 százalékon limitálják a SZÉP kártya felhasználásnak a hideg élelmiszerre költhető arányát.
Az RTL megkérdezte a kormányt, hogy a szövetség javaslatára terveznek-e bármilyen változtatást, de erre nem reagáltak.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
A tranzakciós illeték kiterjesztése jelentősen átalakíthatja a Revolut és más neobankok vállalati díjstruktúráját.
Adózási és adatszolgáltatási kötelezettségek 2025. július 16. és 2025. augusztus 31. között.
Van a kártyás fizetés elfogadásánál kevésbé költséges megoldás is már a piacon: a qvik rendszer használatával a költségek 30–40 százalékkal mérsékelhetők.
Nemcsak a gépeket kell karbantartani, hanem a pilóták lelkét is.
A háború mellett harc folyik az élelmiszerért, és repedezik a klánok és a Hamász hallgatólagos paktuma.
Vihart kavart a Kneecap fellépése a Sziget Fesztiválon, a kormány után több mint 150 művész is azt követelte, hogy mondják le a koncertet.
Az influenszernek bíróság elé kellett állnia, de hozzászólása még a bírót is megnevettette.