Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok: Te, figyelj, nagyon szép a repcéd, milyen csíraszámmal vetetted?
Több mint 10 éve már, hogy saját földje van az egykori vízilabdázó Szécsi Zoltánnak, aki ma már egyre többször ad tanácsot is a környékbeli gazdáknak. De hogyan jutott el idáig, milyen változásokat hoz a mesterséges intelligencia, és mit tervez a jövőben? Kiderült a Mérlegen podcastból.
Háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok, ami mellé jutott még két világbajnoki ezüst, egy Eb-ezüst és 4 Eb-bronz. Szécsi Zoltán mégis úgy érezte, hogy visszavonulása után érdemes valami újat kipróbálni, így először egy étterembe szállt be társtulajdonosként, majd a mezőgazdaság felé vette az irány, ma már nagyjából 170 hektáron termel különböző növényeket és tenyészt teheneket.
Szécsi Zoltán a Mérlegen podcastban többek között arról is beszélt Galicza Dorinának és Dzindzisz Sztefannak, hogy mekkora „fáradság” volt a 3 olimpiai bajnoki cím megszerzése, és ehhez képest mekkora munka a gazdaélet, de arról is, hogy egy ilyen pályafutás után mit tudott még neki megtanítani az élet azzal, hogy gazda lett. És az is szóba kerül, hogy miért nem sikerült a gyerekkori álma, hogy vadászpilóta legyen.
De hogyan indult a gazdaélet, miért keresgélte egy helyi ingatlanos éveken át, hogyan fogadták a helyiek, és mennyit lehet megtanulni a Google-ből? És milyen a thaiföldi Hotel Intercontinental a pockoknak, miért indulnak be a patkányok a rézkábelre, és ajánlaná-e ma valakinek, hogy gazdának álljon? Mindez kiderül a Mérlegen legújabb adásából.
A New York-i Közkönyvtár kiállítása bemutatja, hogyan vált egy nagyváros lapja nemzetközi tényezővé. A magazin egy évszázad alatt öt főszerkesztőt fogyasztott el, Adam Gopnik, a lap főmunkatársa néggyel is dolgozott.