Egy spanyol, aki megmentette a kihalástól a magyar mangalicát - videó

Az egyik legjobb spanyol sonka magyar mangalicából készül.

  • HVG HVG
Egy spanyol, aki megmentette a kihalástól a magyar mangalicát - videó

A mangalica ősi magyar sertésfajta, amelynek húsából kiváló minőségű élelmiszerek készülnek. De a mangalica nem mindig volt ekkora becsben: a rendszerváltás idején csaknem a teljes kihalás szélére sodródott.

Fennmaradását főleg egy spanyol vállalkozónak köszönheti, akinek a családja már több mint 125 éve készíti Spanyolország legjobb minőségű sonkáit. De hogyan talált rá Juan Vicente Olmos a magyar mangalicára, és hogyan készül az állat húsából a világ egyik legjobb mangalicasonkája? Ennek járt utána A Deutsche Welle Spanyolországban.

Így bukkant rá egy spanyol sonkakészítő a magyar mangalicára, és mentette meg a sertést a kihalástól

Tudtad, hogy az egyik legjobb spanyol sonka magyar mangalicából készül? A mangalica ősi magyar sertésfajta, amelynek húsából kiváló minőségű élelmiszerek készülnek. De a mangalica nem mindig volt ekkora becsben: a rendszerváltás idején csaknem a teljes kihalás szélére sodródott. Fennmaradását főleg egy spanyol vállalkozónak köszönheti, akinek a családja már több mint 125 éve készíti Spanyolország legjobb minőségű sonkáit.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Nem félünk eléggé

Az elmúlt években drámaian nőtt a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. A hazai cégek – különösen a kis- és középvállalkozások – kockázatérzékelése és felkészültsége azonban érdemben elmarad a helyzet által indokolt mértéktől.