Megvan az ország tortája

Magyarország Tortája a DCJ Stílusgyakorlat, cukormentes tortája pedig az Álmodozó lett. Augusztus 19-étől kóstolhatjuk meg ezeket több helyen is.

  • HVG HVG
Megvan az ország tortája

A Magyarország Tortája versenyt a gyulai Kézműves Cukrászda DCJ Stílusgyakorlat nevű alkotása nyerte. Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrásza pedig megnyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét.

A győztes tortákat augusztus 19-étől lehet megkóstolni, ekkortól az ország számos cukrászdájában és Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján is árusítják azokat.

A DCJ Stílusgyakorlat fantázianevű tortát Balogh László és Kis Roland, a gyulai Kézműves Cukrászda cukrászmesterei alkottak. A DCJ Stílusgyakorlat az eredeti dobostorta mesterének monogramját viseli, míg a Stílusgyakorlat utal az eredetivel való hasonlóságokra és egyúttal a különbségekre is, tisztelegve Dobos C. József munkássága előtt.

DCJ Stílusgyakorlat

A meggy, a csokoládé és a karamell összhangját meggypálinka, mandulapraliné, grillázs és tejcsokoládé-glazúr gazdagítja. A torta alsó rétegét doboscukorral vonták be, így egy karakteres, roppanós alap zárja az ízek kompozícióját.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 14. alkalommal rendezte meg az Erős Antónia által alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amely a cukormentes tortaverseny létrehozója. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez. Az idei nyertes torta, az Álmodozó alkotója Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrásza.

Álmodozó

A torta békebeli hangulatot áraszt, felidézi olyan klasszikusok ízvilágát, mint a Lúdláb vagy a Rigójancsi. A győztes édesség különlegességét a csokoládé és a meggy karakteres párosa adja. A kakaós-mandulalisztes piskótalapok közötti fahéjas, chiamagos meggyragut enyhén édes tejcsokoládé krém keretezi. A rétegek között rejtőzik a csokoládés, ropogós elem is, amelynek fő alkotórésze a kakaóbabtöret.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek