Péntek délelőtt belehalt a múlt vasárnap szenvedett fejsérüléseibe Marie Trintignant francia filmszínésznő. A 41 éves színésznő halálát élettársa, Bertrand Cantat énekes, a Noir Désir együttes frontembere okozta.

Trintignant és Cantat egy filmforgatáson vettek részt Litvániában és vasárnap reggel összeszólalkoztak vilniusi szállodájukban. A szóváltás verekedésbe torkollott, amelynek végén Cantat fellökte Trintignant-t, aki elesett és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy kómába esett. Többé nem tért magához, annak ellenére, hogy két műtétet is végrehajtottak rajta a vilniusi orvosi egyetem idegsebészeti klinikáján. Az orvosok már szerdán reménytelennek ítélték meg állapotát. A színésznőt, akit lélegeztető géppel tartottak életben, csütörtökön a család kérésére hazaszállították Párizsba, de még aznap este beállt nála az agyhalál.
Cantat-t, akit vasárnap szintén kórházba szállítottak alkohol- és gyógyszermérgezés miatt, Vilniusban vették őrizetbe. A népszerű énekes elismerte, hogy dulakodtak, de a színésznő végzetes elesését "szerencsétlen balesetnek" nevezte. A vilniusi törvényszék végül augusztus 14-ig elrendelte Cantat előzetes fogva tartását "szándékos súlyos testi sértés" miatt, de hivatalos eljárás egyelőre nem indult ellene. Amennyiben bűnösnek találják, a litván törvények értelmében akár tíz évi börtönre is ítélhetik.
Marie Trintignant a legnépszerűbb francia színésznők közé tartozott. Művészcsaládból származott, Jean-Louis Trintignant filmsztár és Nadine Trintignant rendezőnő leánya volt. Apjával együtt játszott a Tilos tudni című 1974-es filmben, amelyet édesanyja rendezett. Marie Trintignan először Michel Deville Egy nyári éjszaka a városban (1990) című, erotikus jelenetekkel tarkított filmjében kapott főszerepet Jean-Hugues Anglade mellett, nemzetközi hírnévre pedig Claude Chabrol Betty című filmjében (1991) tett szert. Claude Chabrolnak kedvenc színésznője volt, vele forgatta korábban a Nők történetét is. A magyar közönség is láthatta őt Leos Carax A Pont-Neuf szerelmesei című alkotásában. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Franciaország bezárkózva várja a zavargást

Franciaország bezárkózva várja a zavargást

Megsérült a szakszervezeti tüntetésen az MSZP alelnöke

Megsérült a szakszervezeti tüntetésen az MSZP alelnöke

Keresztfiú Somogyban: védelmi pénzt szedett az általános iskolában

Keresztfiú Somogyban: védelmi pénzt szedett az általános iskolában

Hosszú Katinka beszélt a válásáról: "Keményebb lettem, mint valaha"

Hosszú Katinka beszélt a válásáról: "Keményebb lettem, mint valaha"

Huawei: a franciák és a németek nem aggódnak

Huawei: a franciák és a németek nem aggódnak

Rendőrök mentettek meg egy allergiás rohamtól fuldokló nőt Csepelen

Rendőrök mentettek meg egy allergiás rohamtól fuldokló nőt Csepelen