Tetszett a cikk?

Péntek délelőtt belehalt a múlt vasárnap szenvedett fejsérüléseibe Marie Trintignant francia filmszínésznő. A 41 éves színésznő halálát élettársa, Bertrand Cantat énekes, a Noir Désir együttes frontembere okozta.

Trintignant és Cantat egy filmforgatáson vettek részt Litvániában és vasárnap reggel összeszólalkoztak vilniusi szállodájukban. A szóváltás verekedésbe torkollott, amelynek végén Cantat fellökte Trintignant-t, aki elesett és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy kómába esett. Többé nem tért magához, annak ellenére, hogy két műtétet is végrehajtottak rajta a vilniusi orvosi egyetem idegsebészeti klinikáján. Az orvosok már szerdán reménytelennek ítélték meg állapotát. A színésznőt, akit lélegeztető géppel tartottak életben, csütörtökön a család kérésére hazaszállították Párizsba, de még aznap este beállt nála az agyhalál.
Cantat-t, akit vasárnap szintén kórházba szállítottak alkohol- és gyógyszermérgezés miatt, Vilniusban vették őrizetbe. A népszerű énekes elismerte, hogy dulakodtak, de a színésznő végzetes elesését "szerencsétlen balesetnek" nevezte. A vilniusi törvényszék végül augusztus 14-ig elrendelte Cantat előzetes fogva tartását "szándékos súlyos testi sértés" miatt, de hivatalos eljárás egyelőre nem indult ellene. Amennyiben bűnösnek találják, a litván törvények értelmében akár tíz évi börtönre is ítélhetik.
Marie Trintignant a legnépszerűbb francia színésznők közé tartozott. Művészcsaládból származott, Jean-Louis Trintignant filmsztár és Nadine Trintignant rendezőnő leánya volt. Apjával együtt játszott a Tilos tudni című 1974-es filmben, amelyet édesanyja rendezett. Marie Trintignan először Michel Deville Egy nyári éjszaka a városban (1990) című, erotikus jelenetekkel tarkított filmjében kapott főszerepet Jean-Hugues Anglade mellett, nemzetközi hírnévre pedig Claude Chabrol Betty című filmjében (1991) tett szert. Claude Chabrolnak kedvenc színésznője volt, vele forgatta korábban a Nők történetét is. A magyar közönség is láthatta őt Leos Carax A Pont-Neuf szerelmesei című alkotásában. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddig több mint 130 ezer magyar kért tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt

Eddig több mint 130 ezer magyar kért tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt

Szlovákia után Csehországot is padlóra küldte a harmadik járványhullám

Szlovákia után Csehországot is padlóra küldte a harmadik járványhullám

A Debreceni Egyetem rektora szerint a modellváltás ellenzői az MSZMP és az MSZP tagjai

A Debreceni Egyetem rektora szerint a modellváltás ellenzői az MSZMP és az MSZP tagjai